Over cavitatie: algemene informatie

Werking, risico’s en aandachtspunten

Ken je dat... met de zomer in het vooruitzicht, denk jij alweer aan ‘operatie bikini’. Het moment dat je je ontblote lichaam weer moeten tonen aan anderen. Je bent niet de enige en er is iets tegen te doen! Er bestaan vandaag de dag diverse methoden om je lichaam in vorm te krijgen; een esthetische behandeling is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Maar waarom zou je kiezen voor een chirurgische ingreep, als de moderne technologie je ook minder ingrijpende mogelijkheden biedt? Heb jij last van vetophoping op lastige plekken en/of cellulitis? Dan zou cavitatie voor jou een effectieve en snelle oplossing kunnen zijn!

Wat is cavitatie?

Cavitatie is een vrij nieuwe methode, waarbij ultrasonische apparatuur wordt gebruikt om (plaatselijk) vetcellen te af te voeren. Tijdens de behandeling worden gecontroleerd trillingen gevormd en het lichaam ingestuurd. Deze trillingen breken vetcellen af, zonder beschadigingen aan het bloedsysteem te veroorzaken. Het apparaat brengt vetophopingen in beweging, waardoor het vloeibaar wordt. Zo kan het via de urinewegen het lichaam verlaten. 

Waarom cavitatie? 

Grote kans dat je al meerdere malen hebt geprobeerd om met diëten gewicht te verliezen, maar lukt het je niet om juist op bepaalde zones af te vallen; bij sommige delen van het lichaam 

werken diëten en veel sporten gewoon niet. Deze nieuwe methode werkt juist goed bij dit soort zones: de onderkin, buikje of bovenbenen. 

De behandeling

De cavitatie sessies bestaan uit elektrische trillingen naar het beoogde gebied, die afvoer van vetzellen veroorzaken. Met andere woorden: het verhoogt de elektrische geleiding en de doorlaatbaarheid van de huidcellen. Dit gebeurt door middel van een elektrisch apparaat, dat uitwendig wordt gebruikt en over een deel van de huid wordt gebracht. Voorafgaand aan de behandeling brengen we en gel aan op de te behandelen huid, die we conductor noemen. Deze zorgt voor een goede gelijding van de trillingen door de huid. 

Na deze stappen komt er drainage; de eenvoudige afvoer van het in vloeistof veranderde vet. De volledige behandeling duurt ongeveer 60 minuten, waarvan maximaal 35 minuten ultrasonische straling van de cavitatie. Over het algemeen worden er 10 wekelijkse sessies aanbevolen. Wanneer je tot behandeling overgaat is het belangrijk om van te voren dagelijks minstens 2 liter water te drinken. Dit ondersteunt de afvoer van de aangetaste vetcellen. Een gezond en evenwichtig dieet zal je helpen betere resultaten te krijgen en als je ernaast ook sport krijg je fantastische resultaten. 

Voors en tegens

Het gebruik van cavitatie-apparatuur voor cosmetische doeleinden is relatief nieuw, maar de resultaten tot nu toe zijn veelbelovend. Het is echter niet voor iedereen geschikt. Voor je aan de behandelijk begint, is het belangrijk dat je eerst de voors en tegens met een professional doorneemt. Je moet weten of cavitatie bij je past. 

De voordelen zijn duidelijk: je huid wordt verstevigd en de elasticiteit ervan wordt vergoot. Kortom: het verwijderd de beruchte cellulitus. Ook vermindert het vetcellen, wat leidt een vernieuwing van je lichaam met verminderde omvang. Het beste voordeel van deze behandeling is het magnifieke resultaat zonder chirurgie of andere pijnlijke ingreep.

Cavitatie kan bijwerkingen hebben. De meest gebruikelijke zijn kleine blauwe plekken en bloeduitstortingen. Dit komt door de vochtafzetting tijdens de behandeling. Cavitatie is echter absoluut niet pijnlijk. Het kietelt alleen tijdens de behandeling. Daarnaast is het mogelijk dat het geluid van het apparaat je iets irriteert, maar na verloop van tijd merk je dat niet meer.

Risico’s

 

 • Cavitatie wordt afgeraden bij:
 • Fors overgewicht 
 • Gehoorproblemen
 • Hartproblemen 
 • Epilepsie
 • Nierproblemen 
 • Hepatitis
 • Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven
 • Beschadigd huidoppervlakte
 • Pacemaker en andere elektrische apparaten
 • Cavitatie is absoluut verboden bij mensen met een auto-immuunziekte

 

Wanneer je last hebt van gehoor problemen, kan het verkomen dat je tijdens de cavitatie een fluittoon of geroezemoes hoort; dit kun je als irritant kan ervaren. In het geval van hartproblemen, epilepsie of nierproblemen, kun je problemen hebben met het verwijderen van het vloeibaar geworden vet na de cavitatie. Wanneer je pacemaker of een ander elektrisch apparaat in of op je lichaam draagt,kan deze verstoord raken door de trillingen. Tijdens de dagen dat het vet het lichaam verlaat, kan het cholesterol niveau omhoog gaan. Dit kan invloed hebben op iedereen die een risicovol cholesterol niveau heeft, maar ook op zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. 

Risico’s uitsluiten

Voor we overgaan tot behandeling is het belangrijk om medische problemen en risico’s uit te sluiten. De cavitatie-professional zal daarom eerst een vragenlijst met je doornemen. In geval van twijfel: raadpleeg altijd een medisch specialist! 

Daarnaast is het belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd door een professional. Probeer cavitatie dus nooit thuis uit! Het is belangrijk dit in handen van een professional te laten, die weet hoe het apparaat werkt. Zo voorkom beschadiging aan vitale organen, zoals de eierstokken of de schildklier. Als je uiteindelijk besluit verder de gaan met behandeling, zullen de resultaten zonder twijfel efficiënt zijn; de kwaliteit van je huid verbetert duidelijk. Dankzij de esthetische cavitatie, kan je de operatiekamer vermijden. De behandeling is pijnloos en kan tijdens een afspraak in een gespecialiseerde salon. Wanneer je je aan de stappen houdt, kan je een duidelijke vermindering van je gewicht en volume zien. 

Toestemming

Voor je aan de behandeling begint, onderteken je een document waarin je verklaart op de hoogte te zijn van de bovenstaande risico’s en geef je op die manier schriftelijk toestemming voor de behandeling.Tags: Afslank centrum den Bosch, Afslanken zonder dieet Noord Brabant, Cavitatie behandeling den Bosch, afvallen zonder dieet, makkelijk afvallen, cellulitis behandeling, fuguur correctie, Rosmalen, Berlicum, Vught, Drunen, Vlijmen, Engelen, Noord Brabant.