Wat is Brazilian wax?

Bij een Brazilian wax wordt met low temperature wax het haar uit (voornamelijk) de schaamstreek verwijderd. Het gaat hierbij niet alleen om het haar van de venusheuvel en vagina, maar ook het haar op de billen en anus worden verwijderd. Brazilian wax is dus veel uitgebreider dan alleen het waxen van de bikinilijn.

Vaak blijft bij Brazilian wax nog een klein streepje schaamhaar op de venusheuvel over. U kunt er ook voor kiezen om al het haar te laten verwijderen. Als al het haar wordt verwijderd noemt men dit een Hollywood, Playboy of Sphynx. Bij sommige salons gebruikt men ook wel de term Full Bikini Wax (FBW). 

De prijs van een Brazilian wax verschilt nogal per salon. Meestal beginnen prijzen voor een behandeling rond de €35-40

Werkwijze

Voordat u een Brazilian wax laat doen, dient u er voor te zorgen dat uw schaamhaar maximaal een halve centimeter lang is, en vrij van eventuele olie of lotions. Uiteraard kan de behandelaar uw schaamhaar ook ter plekke in onze salon knippen. 

De behandelaar zal u vragen uw ondergoed te verwijderen en op de behandelstoel plaats te nemen. Als eerste zal nu talkpoeder worden aangebracht op de te behandelen zones, hierdoor blijft de wax niet aan de huid plakken, maar alleen aan de haartjes. 

De warme professionele wax wordt aangebracht op de te behandelen zone. Na een droogtijd van enkele tientallen seconden, zal de wax zijn afgekoeld en gestold. De haartjes van het onderliggende gebied zitten nu als het ware vastgelijmd in de gestolde wax. Op de afgekoelde wax wordt nu een katoenstrip aangebracht, die er volgens met een snelle handbeweging wordt afgetrokken. Afhankelijk van deze zone op het lichaam, kan de behandelaar er ook kiezen om de wax met de hand te verwijderen. Vanwege de snelle droogtijd van de wax, zullen telkens kleine gebieden worden behandeld.

Voor thuisgebruik verkoop men vaak ook koude wax. Deze wax is vele malen minder effectief en ook pijnlijker in het gebruik dan de door ons gebruikte professionele producten. Afhankelijk van de te behandelen zones, zal de klant meerdere posities in de behandelstoel moeten aannemen, anders is het voor de behandelaar onmogelijk om overal goed bij te kunnen.


 

Behandelingen: 

 

  • de Hollywood / Sphinx / Playboy: alle haren verwijderen
  • de Brazilian: alle haren verwijderen, wat overblijft is 1 streepje haar in de midden van de venusheuvel.
  • de Triangle: een driehoekje op de venusheuvel, breed van boven, smal van onderen.
  • de Beckham: de hanenkam in het midden van de venusheuvel.
  • de Landingsbaan: twee streepjes haar links en rechts op de venusheuvel, terwijl in het midden een streepje kaal blijft. 
  • de Tiffany: een vierkantje de Fullwax: alle haren aan de voorkant weg

 

 

Na de behandeling:

 

Het is mogelijk dat u na de behandeling last krijgt van wat lichte huidirritatie en/of bloeding van het huidoppervlak. Dit is normaal en zal spoedig verdwijnen.

Wacht minimaal 12 uur voordat u de behandelde zone blootstelt aan de zon of sauna.

Scrub de behandelde zone om haar ingroei te voorkomen en gebruik vochtregulerende crème.

Scheer de behandelde zone niet, indien u dit doet zal de eerstvolgende wax-behandeling net zo pijnlijk zijn als de eerste keer. Dit komt doordat de haarwortel door scheren dikker wordt.

Wacht niet te lang om een behandelde zone opnieuw te waxen. “The sooner the better”: het verwijderen van zwakke haarwortels is minder pijnlijk en eenvoudiger uit te voeren.


 

Weetjes:

Als u een lage pijngrens heeft, kan de behandeling (tijdelijk) erg gevoelig zijn. Hoe een cliënt de behandeling ervaart verschilt echter sterk van persoon tot persoon. De pijn per behandeling neemt wel af naar mate de Brazilian wax vaker is gedaan, aangezien de haartjes steeds minder sterk worden. Ook vinden sommige mensen het niet prettig (bijna) naakt te zijn bij iemand die men niet goed of pas kent, ook dit vraagt enige gewenning
Tags:  Brazilian wax den Bosch, Brazilian wax Noord Brabant, Braziliaans harsen den Bosch, harsen schaamgebied den Bosch, Rosmalen, Berlicum, Vught, Drunen, Vlijmen, Engelen.